SOLLICITATIEPROCES

Hoe werkt solliciteren?

Jij hebt gesolliciteerd via onze website, wij hebben jouw profiel bekeken en zien raakvlakken! Door de volgende stappen te doorlopen, proberen wij te ontdekken of er een match is.

Stap 1: Telefonisch intakegesprek.
Naar aanleiding van jouw sollicitatie via onze website streeft het recruitment team ernaar om binnen 2 werkdagen telefonisch contact met jou op te nemen. De recruiter bekijkt samen met jou of de voorwaarden van de functie mogelijk zijn. Tijdens dit gesprek vragen wij ook naar jouw relevante opleiding, motivatie en werkervaring.

Stap 2: Screening via Microsoft Teams
Het eerste telefonische intakegesprek is positief en je bent weer een stap verder in ons sollicitatieproces. Het tweede gesprek met de recruiter vindt plaats via Microsoft Teams. In dit gesprek willen wij meer te weten komen over jouw ambities en willen wij weten wat jouw drijfveren zijn om voor de functie te kiezen. Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige collega’s passen binnen onze cultuur en zich herkennen in de kernwaarden van KCD.

Stap 3: Sollicitatiegesprek met de teamleider
Ook het tweede gesprek is positief. Je bent nu bij de laatste stap richting jouw nieuwe baan, het sollicitatiegesprek met de teamleider via Microsoft Teams. Tijdens dit gesprek gaan jullie met elkaar kennismaken, jouw motivatie en geschiktheid voor de functie bespreken en heb jij de ruimte om vragen te stellen.

Stap 4: Kick Off
Je bent nu aangenomen voor de functie! Er vindt een virtuele Kick-off via Microsoft Teams plaats, waarbij ook jouw nieuwe collega’s aanwezig zullen zijn. Het doel van de Kick-Off is dat jij goed voorbereid en zonder vragen aan de slag kan gaan met jouw Wft-opleiding.

Stap 5: PES/ VOG
In de tussentijd vind er op de achtergrond een Pre Employment Screening plaats. De PES-procedure bestaat uit een aantal controles op financiële betrouwbaarheid en integriteit. Daarnaast dien je een VOG (Verklaring omtrent gedrag) aan te vragen.

Wft opleiding
Om in dienst te kunnen treden bij KCD is het wettelijk verplicht om een Wft diploma in bezit te hebben. Indien jij nog geen Wft diploma op zak hebt, krijg jij voldoende tijd om jouw Wft diploma te behalen via KCD. Voor het Wft traject krijg je een studiebegeleider toegewezen die voor je klaar staat om vragen te beantwoorden. De Wft leer je door middel van een E-learning. Er worden digitale studiesessies en een examentraining georganiseerd om jou klaar te stomen voor het examen.